Referat: Östra Torps GIF - Anderslövs BoIK

Östra Torps GIF 3-1 Anderslövs BoIK (1-0)

1-0 Anders Nilsson (Martin Jönsson) 45 min
2-0 Filip Zahn (Patrik Andersson) 74 min
3-1 Mikael Fransson (Martin Jönsson) 90 min

Nicklas Mattsson 53 min
Anders Nilsson 61 min
Mattias Jönsson 77 min

Premiärseger, straffmiss och utvisning i matchen mot Anderslöv.
Årets första derby (av två) utspelades på SMygehamns IP mellan Östra Torp och Anderslöv. Bortalaget hade imponerat stort i träningsmatcherna så vi visste att det skulle bli en tuff match. De första minuterna var Torps men vi kom inte till något avslutsläge. I den 10:e minuten kommer Martin Jönsson runt fint på vänsterkanten och Martins inspel skarvar Patrik Andersson från nära håll och målvakten räddar. Ställningskriget fortsätter och visst gick det att se att det fanns premiärnerver här och var... I den 31:a minuten slår Martin Jönsson ett nytt fint inlägg som Anders Nilsson når högst på och Anders nick smiter strax utanför målramen. I den 39:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt hörna som når Mattias Jönsson, Mattias prövar skottlyckan från nära håll men målvakten parerar fint. Första halvlek lider mot sitt slut och 0-0 var att vänta!? I första halvlekens allra sista sekunder får Torp en ny hörna. Martin Jönsson slår en perfekt hörna som går över alla inklusive målvakten till Anders Nilsson som från nära håll nickar in årets första mål fram till 1-0. Stort jubel i Torplägret. Anderslöv hinner bara lägga avsparken innan domaren blåser av första halvlek. En jämn första halvlek som Torp ändå vinner på poäng då Anderslöv inte skapat något väsentligt.

Andra halvlek hinner knappt börja (47:e minuten) innan Kaj Nurmi stormar fram i Anderslövs straffområde och blir fälld. Domaren blåser och pekar på straffpunkten! Kaj stegar själv fram och slår inte straffen bättre än att målvakten kan göra en fin räddning. I matchens 50:e minut blir det gruff på mittplan och en Anderslövspelare stämplar en liggande Nicklas Mattsson i ryggen och domaren står en meter från händelsen och plockar korrekt upp det röda kortet för Anderslövspelaren. Efter utvisningen tar Torp över mer och mer men kommer inte riktigt fram till de där sylvassa målchanserna. Anderslöv å sin sida skapar inte ett dyft. Under de första 10 minuterna av andra halvlek slår Filip Marras två perfekta hörnor som tyvärr prickar Anderslövs ribba båda gångerna. Filip Zahn byts in i den 64:e minuten och ut går Filip Marras. I den 72:a minuten spelar Martin Jönsson fram Filip Zahn och i ett bra läge försöker Filip att lobba målvakten men lobben blir misslyckad och målvakten kan rädda. I den 74:e minuten kommer matchens bästa anfall där Torp rullar upp Anderslöv ordentligt. Bollen når Patrik Andersson som tar sig runt fint på högerkanten och spelar bollen snett bakåt till en helt fri Filip Zahn som från nära håll stöter in 2-0 för Östra Torp och nytt jubel på den folkfyllda idrottsplatsen. I den 76:e minuten spelar Mikael Fransson fram Filip Zahn och ensam med målvakten i vänsterläge så skjuter Filip så att målvakten räddar från nära håll. I den 88:e minuten får Anderslöv en frispark runt mittlinjen. Bollen lyfts in mot Östra Torps straffområde och dimper ner hos en fri Anderslövspelare som från nära håll placerar in reduceringen till 2-1 och nervig avslutning. I slutminuten tar Martin Jönsson sig fram på vänsterkanten och serverar Mikael Fransson med ett inlägg som Mikael stöter in i mål från nära håll fram till 3-1 vilket blir slutresultatet. Därmed fick Mikael äran att avgöra matchen mot sin gamla klubb. Anders Ohlsson behöver inte göra en ända räddning under hela matchen så försvaret får MVG i betyg. Allra bäst i hemmalaget var vänsterbacken Johan Revesz som lyckades med allt. Johan firade stora triumfer på vänsterkanten tillsammans med Martin Jönsson som matade forwards med fina inlägg under hela matchen. Filip Zahn gör ett mycket piggt inhopp och fick också göra sitt allra första tävlingsmål för Östra Torp. Nu spelar Östra Torp inte hemma förrän den 15:e maj. I nästa match väntar Liga 06 på bortaplan på fredagen den 17:e april klockan 19.00.